Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ “Wing Chun Kung Fu Academy” ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΡΕΜΠΟΥ

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

WING CHUN KUNG FU - BREBOS

WING CHUN KUNG FU - BREBOS
Προφίλ Τέχνης

Η προέλευση του Wing Chun εντοπίζεται στην ταραχώδη και καταπιεστική δυναστεία των Ching στις αρχές περίπου του 1700 μ.Χ. Ήταν μια εποχή που το 90% του Κινεζικού λαού, οι Χαν, εξουσιάζονταν από τη μειοψηφία του 10%, τους Μαντσού. Καθώς τα όπλα ήταν απαγορευμένα από τους Μαντσού οι Χαν άρχισαν να εκπαιδεύουν έναν επαναστατικό στρατό στην τέχνη του Kung Fu.Ο ναός Shil Lim έγινε το μυστικό καταφύγιο για την εκπαίδευση σε ένα κλασικό στυλ το οποίο απαιτούσε 15 με 20 χρόνια για την εκμάθησή του. Με σκοπό να δημιουργήσουν ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα στο Kung Fu πέντε grandmasters συναντήθηκαν και επέλεξαν τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές από το κάθε στυλ. Έτσι ο αρχικός χρόνος εκπαίδευσης μειώθηκε κατά τα δύο τρίτα. Ωστόσο, πριν ακόμη ξεκινήσει το καινούριο σύστημα να διαδίδεται ο ναός καταστράφηκε από τον στρατό των Μαντσού.Η μόνη που επέζησε από τους αρχικούς πέντε grandmasters ήταν μια μοναχή, η Ng Mui, που σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή μετέφερε τις γνώσεις της σε ένα νεαρό ορφανό κορίτσι, στο οποίο έδωσε το όνομα Wing Chun. Το όνομα σήμαινε «ελπίδα για το μέλλον». Στη συνέχεια η Wing Chun μετέφερε τις γνώσεις της στο σύζυγό της. Στην πορεία του χρόνου το στυλ έγινε γνωστό σαν Wing Chun Kung Fu. Οι τεχνικές και η διδασκαλία του μεταφέρονταν πάντα σε λίγους και προσεκτικά επιλεγμένους μαθητές.
Το 1950 ο έβδομος στο γενεαλογικό δέντρο των grandmaster, o Yip Man, ξεκίνησε να διδάσκει Wing Chun στο Hong Kong. Χάρη στον Yip Man και σε ορισμένους εξαιρετικούς μαθητές του, ανάμεσα στους οποίους ήταν Bruce Lee και ο grandmaster William Chung, το Wing Chun εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Παναγιώτης Μπρέμπος είναι ο δάσκαλος της σχολής.Άρχισε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες από την ηλικία των 15 ετών. Αφού πέρασε από διάφορα συστήματα, κατέληξε στο Wing Chun Kung Fu στο οποίο κατέχει το 10ο level από τον δάσκαλο του grand master William Cheung. Μαθητής του Master Dana Wong ο οποίος ήταν μαθητής του Grand Master William Chung και αρχιεκπαιδευτής του World Wing Chun Kung Fu Association απο το 1988-2002. Μετέπειτα μαθητής του Grand Master Kwong Fu δεύτερου μαθητή του Great Grand Master Yip Man στην Fosan. To 1992 ίδρυσε τη Σχολή “Wing Chun Kung Fu Academy” με έδρα το Παγκράτι και το 2012 ίδρυσε την δεύτερη σχολή του στα Άνω Λιόσια.Ο Παναγιώτης Μπρέμπος ανά τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνει και συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια, συμβάλλοντας στη διάδοση του Wing Chun Kung Fu στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Φυλής 166, Άνω Λιόσια
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6972 858859
E-mail: 
Website: http://www.wingchunkf.gr
Facebook: https://www.facebook.com/WingChunKungFuPBrebos/timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου