Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Αγιασμός στο Κολυμβητήριο

Τον απολογισμό της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κολυμβητηρίου για ένα χρόνο, μέσα σε λίγα λεπτά, έκανε ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής, κατά την τέλεση του Αγιασμού, για τη νέα αθλητική χρονιά.
Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τις ευλογίες της εκκλησίας, παρόντων αθλητών και γυμναστών από όλα τα Τμήματα του Οργανισμού αλλά και πολλών γονιών που βρέθηκαν κοντά στα παιδιά τους, ο Πρόεδρος κατά το σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι Γυμναστές αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, εκτός από αθλητικό, επιτελούν κι εκπαιδευτικό έργο. Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του το πρώην ανενεργό κολυμβητήριο αριθμεί σήμερα 900 μέλη και φιλοξενεί 2 αθλητικούς Συλλόγους. Με την αμέριστη στήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας, των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού που οι παρεμβάσεις του προς την Περιφέρεια είναι διαρκείς και καθοριστικές, προχωράμε βήμα – βήμα στην ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου.

Μέσα από αυτό το συλλογικό έργο, δώσαμε απάντηση στα κακόβουλα σχόλια που προέβλεπαν πως το κολυμβητήριο δεν θα λειτουργήσει. Όχι μόνο λειτουργεί, αλλά ήδη έχουν τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες για την εξοικονόμηση  ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί και τηλεσκοπικό κάλυμμα για την μικρή πισίνα. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου για την καλύτερη λειτουργία του, θα είναι διαρκής, κατέληξε ο Γιώργος Μαυροειδής, καλώντας στο βήμα τον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από  την πλευρά του, ευχήθηκε καλή αθλητική και πολιτιστική χρονιά σε όλους τους αθλητές κι ευχαρίστησε με θέρμη τον χορηγό του κολυμβητηρίου, Δημήτρη Πατερδή. Αξίζει να σημειωθεί πως με την δωρεά του κ. Δημήτρη Πατερδή και την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ διασφαλίζεται όχι μόνο  η οικονομική λειτουργία των αποδυτηρίων αλλά και της μικρής πισίνας. Εξάλλου, η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου με τη μείωση του κόστους λειτουργίας και των εκπομπών ρύπων θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς καθώς και η νέα μελέτη, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Η εκδήλωση έκλεισε με επιδείξεις από όλα τα Τμήματα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού, στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά του χοροθεάτρου «Άμυνα» αθλητές του Teakwondo, δεκάδες κολυμβητές αλλά και οι χορευτές παραδοσιακών χορών. Εξάλλου στην είσοδο του κολυμβητηρίου είχε στηθεί μια εξαίσια εικαστική έκθεση με δημιουργίες του εργαστηρίου. Ξεχωριστή υπήρξε και η στιγμή που ο κολυμβητικός σύλλογος «Άλμπαντρος» πρόσφερε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, τσάντες με σχολικά είδη, για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Τι καρδιές όλων ωστόσο και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου κέρδισαν οι μικροί αθλητές με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες με προπονήτρια τη Γεωργία Καρβουνιάρη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου